Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İlk Öğrenci Alım Sınavını Gerçekleştirdi

05.07.2019

Üniversitemiz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün Programlarına başvurular 24-28 Haziran 2019 haftasında gerçekleştirildi. 25 Haziran Salı günü tezli yüksek lisans, 26 Haziran Çarşamba doktora ve 27 Haziran Perşembe günü ise tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci alım sınavları gerçekleştirilmiştir.

Enstitümüzün  18 tezsiz yüksek lisans programına (Aile Danışmanlığı ve Eğitimi,  Eğitim Kurumları İşletmeciliği, İnsan Gelişimi ve Eğitimi,   İş Sağlığı ve Güvenliği II.Ö., İslami Bankacılık ve Finans, İşletme II. Ö., Kamu Yönetimi II. Ö., Mühendislik Yönetimi, Özel Hukuk (İNG) II. Ö., Özel Hukuk (TÜRKÇE) II. Ö., Sağlık Yönetimi II.Ö., Sivil Toplum Örgütlerinin Yönetimi II.Ö., Tıp Hukuku II. Ö., Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret ve Yatırım Yönetimi, Uygulamalı Matematik ve Hesaplamalı Bilimler, Yerel Yönetimler ve Şehircilik  ve Yönetim Ekonomisi toplam 550 aday müracaat etmiştir. Bunlardan 286’sının başvurusu kabul edilmiştir.

Enstitümüzün  34 tezli yüksek lisans (Adli Bilimler, Bilim Tarihi ve Felsefesi, Biyolojik Veri Bilimi, Çevre ve Enerji Sistemleri Mühendisliği, Eğitim Kurumları İşletmeciliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Erken Çocuklukta Özel Eğitim, Felsefe Tarihi ve Sistematik Felsefe, İktisat , İlköğretim Matematik Öğretmenliği II.Ö., İngiliz Dili Eğitimi, İş Sağlığı ve Güvenliği II. Ö., İslam ve Türk Felsefesi, İşletme, Kamu Yönetimi, Moleküler Biyoloji ve Genetik (İNG), Mühendislik Yönetimi, Nano Bilim ve Nanomühendislik, Özel Hukuk (İNG), Özel Hukuk (TÜRKÇE), Psikiyatri Hemşireliği, Sağlık  Kurumları Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Fizyoloji, Tıp Hukuku, Turizm İşletmeciliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Osmanlı Çalışmaları, Uygulamalı Matematik ve Hesaplamalı Bilimler olmak üzere toplam 1333 aday başvurmuştur. Bunlardan 418’inin başvurusu kabul edilmiştir.

Enstitümüzün 20 doktora programına (Beslenme ve Metabolizma, Bilim Tarihi Ve Felsefesi, Felsefe Tarihi ve Sistematik Felsefe,  İktisat, İslam ve Türk Felsefesi, Moleküler Onkoloji, Moleküler Onkoloji Doktora Programı (İn), Nanobilim ve Nanomühendislik, Özel Hukuk, Psikiyatri Hemşireliği, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Sosyoloji, Tarih (TÜRKÇE), Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Fizyoloji, Turizm İşletmeciliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Osmanlı Çalışmaları olmak üzere toplam 362 aday başvuruda bulunmuştur. Bunlardan 152’sinin başvurusu kabul olmuştur.

Bu sonuçlara göre enstitümüzde toplamda 72 lisansüstü programın (18 tezsiz yüksek lisans, 34 tezli yüksek lisans ve 20 doktora) olmak üzere toplam 2245 başvuru yapılmış ve 856 adayın başvurusu kabul edilmiştir.